Και οι δύο ζύμες πρωταγωνιστούν είτε στο πρωινό μας είτε σε κάποιο άλλο γεύμα της ημέρας μας. Γιατί όμως για κάποιους η ζύμη κουρού είναι καλύτερη από τη σφολιάτα;
Οι τυρόπιτες από φύλλο σφολιάτας έχουν πολύ περισσότερο λίπος και άρα και θερμίδες. Αυτό συμβαίνει επειδή το φύλλο σφολιάτας φτιάχνεται από μικρότερα φύλλα, ανάμεσα στα οποία υπάρχει κάποια λιπαρή ύλη, στην καλύτερη ελαιόλαδο και στη χειρότερη βούτυρο ή άλλα έλαια
Αντίθετα η τυρόπιτα από κουρού φτιάχνεται με λάδι για να αποκτήσει την υφή και τη γεύση που έχει.
Πρέπει ακόμα να πούμε πως η σφολιάτα αν δεν είναι σπιτική που ξέρουμε τα υλικά που βάζουμε, περιέχει συνήθως σε μεγάλη ποσότητα ένα είδος λιπαρών ,τα trans λιπαρά τα οποία έχει μελετηθεί πως ευθύνονται για προβλήματα στη καρδιά και στα αγγεία!!